• Novinky

            • Metodický deň.

            • Veľmi sa tešíme, že už najbližší pondelok 28.11. 2022 nás opäť poctí svojou návštevou doc. Mgr. art. Eva Varhaníková, ArtD. ,klavírna umelkyňa a pedagogička Akadémie umení v Banskej Bystrici, čarovná víla, ktorá našich nádejných klaviristov a ich pedagógov zasvätí do tajov a mágie klavírnej hry počas nášho spoločného metodického dňa.

            • Patrícia Baltazárovič na vernisáži výstavy oravských výtvarníkov.

            • Do 9. decembra máte možnosť navštíviť už 25. ročník výstavy oravských výtvarníkov z občianskeho združenia INŠPIRÁCIE. Čaká na svojich návštevníkov v MsKS v Dolnom Kubíne, v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 17.00. Na slávnostnom otvorení tohto podujatia sa predstavila aj naša vynikajúca huslistka Patrícia Baltazárovič z triedy pani učiteľky Marty Mikšíkovej.

            • Vystúpenie našich žiačok na uvedení knihy do života

            • Na slávnostnom uvedení do života knihy o histórii Červeného kríža na Orave sa v stredu 28. septembra v krásne zrekonštruovanej obradnej sieni Mestského úradu v Dolnom Kubíne zúčastnili aj naše žiačky, ktoré svojim hudobným programom prispeli k príjemnej atmosfére tohoto podujatia. Ďakujeme Michaele Hofericovej, Daniele Mikulášovej a Patrícii Baltazárovič z triedy pani učiteľky Romany Šumskej za krásne vystúpenia a skvelú reprezentáciu našej školy.

            • Mimoriadny úspech Anežky Kurajdovej na Talentsforeurope 2022

            • Srdečne blahoželáme Anežke Kurajdovej, mimoriadne talentovanej absolventke z husľovej triedy pani učiteľky Marty Mikšíkovej, ktorá na 25. ročníku medzinárodnej súťaže Talenty pre Európu získala neuveriteľné tretie miesto v 4. kategórii, v silnej konkurencii z celej Európy. Svojím nádherným výkonom očarila nielen obecenstvo, ale aj porotu, ktorá na jej adresu nešetrila slovami chvály a uznania. Tešíme sa a prajeme veľa ďalších, nielen umeleckých úspechov.

            • 23rd 2022 - Talents for Europe

            • Fantastický úspech nášho husľového kvarteta z triedy pani učiteľky Marty Mikšíkovej v zložení: Patrícia Baltazárovič, Mário Kurajda, Daniela Mikulášová a Eva žmijáková na 25. ročníku medzinárodnej súťaže Talents for Europe - získavajú druhú cenu v 1. kategórii komornej hry.. Srdečne blahoželáme, tešíme sa z tohto krásneho úspechu.. Zajtra držíme palce našej Anežke Kurajdovej, ktorá súťaži v tej istej súťaži, v sólovej hre na husliach...Nech sa darí...

            • Káčer na bicykli 2022

            • Dňa 21.6.2022 sa konala charitatívna akcia pod názvom  "Káčer na bicykli", ktorej sa zúčastnili žiaci našej ZUŠ-ky. Účinkujúci žiaci sú z tried p.uč. K.Cabanovej, M.Žatkuliak, J.Hromádkovej, M.Krakovského a D.Sojčákovej

            • Festival komornej hudby - Čadca 2022

            •   V Čadci sa od roku 2002 koná pod záštitou primátora mesta Festival komornej hudby. V tomto roku sa konal vo štvrtok 9. júna. Festival je zaujímavý v tom, že mladí interpreti hudby v rôznych zoskupeniach ( duetá, triá, kvartetá, až po malé orchestre ) predvedú na pódiu svoje hudobné výkony – interpretujú pripravený repertoár, nasleduje tvorivá dielňa, počas ktorej sa žiaci a pedagógovia pod taktovkou dirigenta a v spolupráci s Kysuckým komorným orchestrom učia súhre v orchestri a pripravujú spoločné dielo, ktoré odznie spolu s najlepšími interpretovanými skladbami na koncerte laureátov. V tomto roku sa súťaže z našej školy zúčastnilo husľové kvarteto v zložení: Eliška Kubáňová, Daniel Ďaďo, Martin Prieboj a Ema O’Reily, ktoré sa umiestnilo v krásnom striebornom pásme, aj husľové kvarteto v zložení: Anežka Kurajdová, Mário Kurajda, Daniela Mikulášová a Eva Žmijáková, ktoré sa stalo víťazom svojej vekovej kategórie. Najvyššie ocenenie podujatia- Cenu primátora mesta Čadca, získal so skladbou Petra Machajdíka náš husľový súbor, ktorý má v súčasnosti 9 členov. Všetky ocenenia získali žiaci z husľovej triedy našej vzácnej pani učiteľky Marty Mikšíkovej, ktorej patrí obrovská vďaka, rovnako i všetkým žiakom, ako aj ich rodičom za podporu. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších umeleckých úspechov.

            • Recitál Anežky Kurajdovej sa stretol s mimoriadnym ohlasom

            •     Sú chvíle, na ktoré sa nezabúda a k takým určite patril aj dnešný recitál Anežky Kurajdovej v obradnej sieni Mestského úradu v Dolnom Kubíne. Ďakujeme za tento mimoriadny umelecký zážitok nielen Anežke, ale aj všetkým účinkujúcim, priateľom, rodine a predovšetkým pani učiteľke Marte Mikšíkovej, ktorá tieto talenty neuveriteľným spôsobom objavuje, vychováva a podporuje. Všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o tieto vzácne chvíle ďakujeme a Anežke na jej umeleckej ceste, ako aj v osobnom živote, prajeme veľa štastných krokov.

            • Naši huslisti opäť ozdobou Rajeckej hudobnej jari

            • Dňa 19. mája 2022 organizovala ZUŠ v Rajci 13. ročník Rajeckej hudobnej jari. Za jeden deň tu odznelo najviac slovenskej hudby v rámci celého Slovenska. Súťaž je medzinárodná, v tomto roku sa jej zúčastnili aj muzikanti z Česka a Rakúska. Odbornú porotu tvorili českí a slovenskí hudobní skladatelia. Súťažilo sa v 4 kategóriách, 5. kategória boli komorné súbory do 10 členov. Jedinou podmienkou účasti bola skladba slovenského autora.

              Z našej ZUŠ Ivana Ballu sa zúčastnili žiaci z triedy pani učiteľky Marty Mikšíkovej, a tak, ako po iné roky, priniesli opäť krásne ocenenia: Eva Žmijáková získala v 3. kategórii Čestné uznanie, Anežka Kurajdová sa stala víťazkou 4. kategórie. V 5. kategórii sa naše husľové kvarteto v zložení Patrícia Baltazárovič, Mário Kurajda, Eva žmijáková a Daniela Mikulášová stalo jednoznačným víťazom. Víťazi 1. miesta každej kategórie získajú autorskú skladbu od súčasného autora, ktorú budú premiérovať v budúcom školskom roku v Bratislave a vo Viedni.

              Za tieto krásne výsledky patrí všetkým našim spomínaným žiakom a predovšetkým ich skvelej pedagogičke Marte Mikšíkovej veľké poďakovanie a náš hlboký obdiv.

            • Absolventský koncert 25. 5. 2022

            • V stredu 25.mája 2022 nás naši absolventi hudobného odboru odmenili mimoriadnymi umeleckými výkonmi. Ďakujeme za skvelú atmosféru a krásny zážitok nielen im, ale aj ich pedagógom, korepetítorkám, pánovi riaditeľovi za milé slovo, a samozrejme aj rodičom a blízkym za podporu a povzbudenie počas našej spoločnej cesty. Veríme, že sa hudba stala neoddeliteľnou súčasťou vašich životov, naši milí...

            • Naši gitaristi mimoriadne úspešní na Festivale Ivana Ballu

            • Okrem našich šikovných klaviristov vzácne ocenenia na 23. ročníku Festivalu Ivana Ballu získali aj žiaci z triedy pani učiteľky Kláry Hromádkovej. V rámci súťaže Mladí gitaristi sa Veronika Kenderová umiestnila na úžasnom 2. mieste v 2. kategórii a v silnej konkurencii 3. kategóŕie si skvelé 3. miesto svojou precíznou hrou vybojoval Samuel Janček. Všetkým ďakujeme, srdečne blahoželáme a prajeme kopec inšpirácie a chuti do ďalšej umeleckej práce.    rsl

            • Krásny úspech našich žiakov na Klavírnej Orave FIB

            • V utorok 10.5.2022 sa v koncertnej sále našej ZUŠ konal už 23. ročník súťaže Klavírna Orava Kláry Havlíkovej, na ktorej sa po prvýkrát  zúčastnili aj naši najmladší žiaci, ktorí v silnej konkurencii s medzinárodnou účasťou získali nielen dôležité prvé skúsenosti, ale aj pekné ocenenia. V najviac obsadenej prvej kategórii si krásne 4. miesto a cenu pre najmladšieho účastníka vybojovala Alžbetka Mikulášová, v silnej druhej kategórii skvelé tretie miesto patrí Dianke Suľovej, obe z triedy Romany Šumskej, za pekné výkony a svedomitú prípravu patrí veľké poďakovanie aj Timejke Črepovej a Tomáškovi Valkovi z triedy pani učiteľky Zuzany Retišákovej a Katarínke Palugovej z triedy Janky Greššovej. Všetkým deťom a ich pedagógom patrí naše poďakovanie a veľká gratulácia..

              rsl