• Novinky

            • Mimoriadny úspech Anežky Kurajdovej na Talentsforeurope 2022

            • Srdečne blahoželáme Anežke Kurajdovej, mimoriadne talentovanej absolventke z husľovej triedy pani učiteľky Marty Mikšíkovej, ktorá na 25. ročníku medzinárodnej súťaže Talenty pre Európu získala neuveriteľné tretie miesto v 4. kategórii, v silnej konkurencii z celej Európy. Svojím nádherným výkonom očarila nielen obecenstvo, ale aj porotu, ktorá na jej adresu nešetrila slovami chvály a uznania. Tešíme sa a prajeme veľa ďalších, nielen umeleckých úspechov.

            • 23rd 2022 - Talents for Europe

            • Fantastický úspech nášho husľového kvarteta z triedy pani učiteľky Marty Mikšíkovej v zložení: Patrícia Baltazárovič, Mário Kurajda, Daniela Mikulášová a Eva žmijáková na 25. ročníku medzinárodnej súťaže Talents for Europe - získavajú druhú cenu v 1. kategórii komornej hry.. Srdečne blahoželáme, tešíme sa z tohto krásneho úspechu.. Zajtra držíme palce našej Anežke Kurajdovej, ktorá súťaži v tej istej súťaži, v sólovej hre na husliach...Nech sa darí...

            • Káčer na bicykli 2022

            • Dňa 21.6.2022 sa konala charitatívna akcia pod názvom  "Káčer na bicykli", ktorej sa zúčastnili žiaci našej ZUŠ-ky. Účinkujúci žiaci sú z tried p.uč. K.Cabanovej, M.Žatkuliak, J.Hromádkovej, M.Krakovského a D.Sojčákovej

            • Festival komornej hudby - Čadca 2022

            •   V Čadci sa od roku 2002 koná pod záštitou primátora mesta Festival komornej hudby. V tomto roku sa konal vo štvrtok 9. júna. Festival je zaujímavý v tom, že mladí interpreti hudby v rôznych zoskupeniach ( duetá, triá, kvartetá, až po malé orchestre ) predvedú na pódiu svoje hudobné výkony – interpretujú pripravený repertoár, nasleduje tvorivá dielňa, počas ktorej sa žiaci a pedagógovia pod taktovkou dirigenta a v spolupráci s Kysuckým komorným orchestrom učia súhre v orchestri a pripravujú spoločné dielo, ktoré odznie spolu s najlepšími interpretovanými skladbami na koncerte laureátov. V tomto roku sa súťaže z našej školy zúčastnilo husľové kvarteto v zložení: Eliška Kubáňová, Daniel Ďaďo, Martin Prieboj a Ema O’Reily, ktoré sa umiestnilo v krásnom striebornom pásme, aj husľové kvarteto v zložení: Anežka Kurajdová, Mário Kurajda, Daniela Mikulášová a Eva Žmijáková, ktoré sa stalo víťazom svojej vekovej kategórie. Najvyššie ocenenie podujatia- Cenu primátora mesta Čadca, získal so skladbou Petra Machajdíka náš husľový súbor, ktorý má v súčasnosti 9 členov. Všetky ocenenia získali žiaci z husľovej triedy našej vzácnej pani učiteľky Marty Mikšíkovej, ktorej patrí obrovská vďaka, rovnako i všetkým žiakom, ako aj ich rodičom za podporu. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších umeleckých úspechov.

            • Recitál Anežky Kurajdovej sa stretol s mimoriadnym ohlasom

            •     Sú chvíle, na ktoré sa nezabúda a k takým určite patril aj dnešný recitál Anežky Kurajdovej v obradnej sieni Mestského úradu v Dolnom Kubíne. Ďakujeme za tento mimoriadny umelecký zážitok nielen Anežke, ale aj všetkým účinkujúcim, priateľom, rodine a predovšetkým pani učiteľke Marte Mikšíkovej, ktorá tieto talenty neuveriteľným spôsobom objavuje, vychováva a podporuje. Všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o tieto vzácne chvíle ďakujeme a Anežke na jej umeleckej ceste, ako aj v osobnom živote, prajeme veľa štastných krokov.