• Novinky

            • 27. HUSĽOVÁ DIELNA

            •   V dňoch 17-18.marec 2022 sa konala 27.husľova dielňa v Žiline, ktorej lektorom a garantom je Prof. Jindřich Pazdera z AMU v Prahe. Na koncerte v ZUŠ L. Arvaya zahrali 18 účastníci, z ktorých  piati sú žiaci z našej školy pod vedením pani učiteľky Marty Mikšíkovej: Viktória Kubáňová, Eva Žmijáková, Patrícia Baltazárovič, Daniela Mikulašová a Mario Kurajda. Na konci workshopu bol udelený titul Laureáta Husľovej dielne našej žiačke – Patrícii Baltazárovič, ktorá o rok zahrá v Dome Umenia Fatra s ŠKO Žilina na abonentnom koncerte. Ďakujeme krásne Beáte Marettovej za klavírnu spoluprácu a samozrejme pani učiteľke za užasnú prípravu žiakov.text a foto: Ewa Baltazárovič

            • PREŠPORSKÝ PAGANINI 2022

            •   Dňa 12. marca 2022 sa žiaci našej školy zúčastnili 24. ročníka súťaže Prešporský Paganini v Bratislave. Vybojovali si krásne umiestnenia: Patricia Baltazárovič – 1. miesto v 3. kategórii, Eva Žmijáková – 3. miesto v 3. kategórii, Anežka Kurajdová – 1. miesto vo 4. kategórii. Spomedzi učiteľov bola naša pani učiteľka odmenená čestným uznaním. Patricia a Anežka ako laureátky svojich kategórii budú reprezentovať našu školu 5. apríla 2022 na koncerte vo Viedni. Ďakujeme Zuzane Retišákovej za klavírny doprovod a pani učiteľke Marte Mikšíkovej za skvelú prípravu žiakov.

            • Kamión pre Charkov

            •   Vážení rodičia, tak ako bolo pred pár dňami avizované mesto Dolný Kubín nás v prípade potreby osloví s konkrétnou žiadosťou o pomoc. Od dnes 7.3.2022 sa rozbieha rýchla zbierka pod názvom: "Kamión pre Charkov". Ide o konkrétnu pomoc pre civilistov v dvojmiliónovom ukrajinskom meste Charkov, ktoré je v súčasnej dobe pod neustálym vojenským tlakom. Doprava priamo do regiónu bude koordinovaná prostredníctvom ľudí, ktorí sa tam nachádzajú. Bližšie informácie nájdete na plagáte. Ďakujeme Vám za prejavenie akúkoľvek vašej pomoci.