• Novinky

            • Naši huslisti opäť ozdobou Rajeckej hudobnej jari

            • Dňa 19. mája 2022 organizovala ZUŠ v Rajci 13. ročník Rajeckej hudobnej jari. Za jeden deň tu odznelo najviac slovenskej hudby v rámci celého Slovenska. Súťaž je medzinárodná, v tomto roku sa jej zúčastnili aj muzikanti z Česka a Rakúska. Odbornú porotu tvorili českí a slovenskí hudobní skladatelia. Súťažilo sa v 4 kategóriách, 5. kategória boli komorné súbory do 10 členov. Jedinou podmienkou účasti bola skladba slovenského autora.

              Z našej ZUŠ Ivana Ballu sa zúčastnili žiaci z triedy pani učiteľky Marty Mikšíkovej, a tak, ako po iné roky, priniesli opäť krásne ocenenia: Eva Žmijáková získala v 3. kategórii Čestné uznanie, Anežka Kurajdová sa stala víťazkou 4. kategórie. V 5. kategórii sa naše husľové kvarteto v zložení Patrícia Baltazárovič, Mário Kurajda, Eva žmijáková a Daniela Mikulášová stalo jednoznačným víťazom. Víťazi 1. miesta každej kategórie získajú autorskú skladbu od súčasného autora, ktorú budú premiérovať v budúcom školskom roku v Bratislave a vo Viedni.

              Za tieto krásne výsledky patrí všetkým našim spomínaným žiakom a predovšetkým ich skvelej pedagogičke Marte Mikšíkovej veľké poďakovanie a náš hlboký obdiv.

            • Absolventský koncert 25. 5. 2022

            • V stredu 25.mája 2022 nás naši absolventi hudobného odboru odmenili mimoriadnymi umeleckými výkonmi. Ďakujeme za skvelú atmosféru a krásny zážitok nielen im, ale aj ich pedagógom, korepetítorkám, pánovi riaditeľovi za milé slovo, a samozrejme aj rodičom a blízkym za podporu a povzbudenie počas našej spoločnej cesty. Veríme, že sa hudba stala neoddeliteľnou súčasťou vašich životov, naši milí...

            • Naši gitaristi mimoriadne úspešní na Festivale Ivana Ballu

            • Okrem našich šikovných klaviristov vzácne ocenenia na 23. ročníku Festivalu Ivana Ballu získali aj žiaci z triedy pani učiteľky Kláry Hromádkovej. V rámci súťaže Mladí gitaristi sa Veronika Kenderová umiestnila na úžasnom 2. mieste v 2. kategórii a v silnej konkurencii 3. kategóŕie si skvelé 3. miesto svojou precíznou hrou vybojoval Samuel Janček. Všetkým ďakujeme, srdečne blahoželáme a prajeme kopec inšpirácie a chuti do ďalšej umeleckej práce.    rsl

            • Krásny úspech našich žiakov na Klavírnej Orave FIB

            • V utorok 10.5.2022 sa v koncertnej sále našej ZUŠ konal už 23. ročník súťaže Klavírna Orava Kláry Havlíkovej, na ktorej sa po prvýkrát  zúčastnili aj naši najmladší žiaci, ktorí v silnej konkurencii s medzinárodnou účasťou získali nielen dôležité prvé skúsenosti, ale aj pekné ocenenia. V najviac obsadenej prvej kategórii si krásne 4. miesto a cenu pre najmladšieho účastníka vybojovala Alžbetka Mikulášová, v silnej druhej kategórii skvelé tretie miesto patrí Dianke Suľovej, obe z triedy Romany Šumskej, za pekné výkony a svedomitú prípravu patrí veľké poďakovanie aj Timejke Črepovej a Tomáškovi Valkovi z triedy pani učiteľky Zuzany Retišákovej a Katarínke Palugovej z triedy Janky Greššovej. Všetkým deťom a ich pedagógom patrí naše poďakovanie a veľká gratulácia..

              rsl