• Novinky

            • Školská súťaž

            • Dňa 17.4.2018 sa v našej školičke uskutočnila akordeónovo-keyboardova sútaž. Žiaci sa v hojnej účasti snažili predviesť svoj najlepší výkon.Ďakujeme rodičom že prišli svoje ratolesti podporiť.Žiaci boli z tried p.uč. Juraja Tomadlíka, Dany Sojčákovej a Tomáša Kočalku. text a foto: Tomáš Kočalka.

            • Spievali, hodnotili, spoznávali.

            • V utorok 17.4.2018 si speváčky z triedy pani učiteľky Romany Šumskej opäť vyskúšali, aké náročné je byť hodnotiacou porotou i súťažiacim zároveň. Vzájomne si zaspievali i verejne a kriticky zhodnotili svoje výkony, ich umeleckú kvalitu a úroveň. Učili sa rozpoznať silné i slabšie stránky svojho speváckeho prejavu, pomenovať i zrozumiteľne vyjadriť svoj názor, postreh, so vzájomným rešpektom i úprimnou snahou o zdokonalenie sa. Dievčatá okrem určovania rozmanitých hudobných žánrov spoznali i mená a tvorbu viacerých hudobných skladateľov, predovšetkým tých slovenských a za svoje mimoriadne pekné výkony získali diplomy podľa pásiem, ktoré si sami určili. Za pekné ceny ďakujeme pánom Vladimírovi Slaninovi a Ivanovi Ballovi z Košíc a OZ Ballula.

              rsl

            • Tvorivé dielne 2018

            • Výtvarný odbor ZUŠ I. Ballu a OZ Inšpirácie organizujú tvorivé dielne zamerané na KERAMIKU - ešte sú voľné posledné miesta. Bližšie info podľa plagátu. Mgr. Daniel Marček - predseda OZ InšprácieĎa

            • Úspechy žiakov výtvarného odboru

            • Žiaci výtvarného odboru sa zapojili do výtvarných súťaží, z ktorých si odniesli viaceré ocenenia. ZUŠ Myjava v marci organizovala 7. ročník výtvarnej súťaže Veľkonočné a jarné zvyky na pohľadnici. Zo súťaže si traja žiaci z triedy pani učiteľky Anny Farbákovej odniesli ceny. Škôlkár Timotej Pjontek získal v I. kategórii 1. cenu za prácu „Kohút“ a Martin Prieboj rovnakého veku 3. cenu a v II. kategórii získala 3. cenu za akvarel „Tanec dážďoviek“ Noemi Urbaníková. V apríli v okresnom kole súťaže Vesmír očami detí boli úspešní traja žiaci. Z mladších žiakov ZUŠ si postup do celoslovenského kola vybojovala Dominika Urbaníková, zo starších žiakov získala 1. miesto Nikola Šablatúrová a 4. postupové miesto získala Megan Kuzmanová. Veľkým úspechom je ocenenie v na XIX. ročníku medzinárodnej prehliadky výtvarnej tvorivosti detí predškolského veku Žitnoostrovské pastelky v Dunajskej Strede. Porota z bezmála 1500 detských kresieb a malieb vybrala päťdesiat ocenených prác. K nim patrí aj práca „Muzikant“ od nášho Dominika Kostroša, ktorý si na Deň detí preberie cenu v Žitnoostrovskom múzeu, kde bude vystavené aj jeho dielko. O tom, že si práce našich škôlkárov porota cení svedčí aj to, že minuloročná práca Nelky Dulovcovej zdobila pozvánku k účasti na tohtoročnej prehliadke. Posledne spomínaní žiaci sú z triedy pána učiteľa Daniela Marčeka.

              Prajeme všetkým žiakom a pedagógom výtvarného odboru aj naďalej úspech v ich práci a ďakujeme za reprezentáciu školy.     

            • Školská klavírna súťaž 2018

            • Súťaž klavírneho oddelenia pozná svojich víťazov

              V utorok 27. marca sa  v našej koncertnej sále konal ďalší ročník našej školskej klavírnej súťaže, kde sa už po šiestykrát stretli žiaci klavírneho oddelenia, od prípravného štúdia, po žiakov druhého stupňa. V tomto roku sa jej zúčastnilo 16 žiakov z tried pani učiteľky Márie Dančovej, Zuzany Retišákovej, Lýdie Stašovej a Romany Šumskej. V 6. Kategóriách sólovej hry a dvoch kategóriách štvrručnej hry si zmerali sily skladbami autorov naprieč storočiami. Všetkým žiakom a ich pedagógom ďakujeme za svedomitú prípravu  i samotné vystúpenie a srdečne blahoželáme k dosiahnutým výsledkom:

              1. kategória:

              1. miesto Diana Suľová / p. uč. Lýdia Stašová

              2. miesto Ján Stehlík / p. uč. Mária Dančová

              3. miesto Ema Rosinková / p. uč. Mária Dančová

              2. kategória:

              1. miesto Diana Bírová / p. uč. Lýdia Stašová

              2. miesto Kiara Hubčíková / p. uč. Lýdia Stašová

              3. miesto Alexandra Škrabáková / p. uč. Zuzana Retišáková

              3. kategória:

              3. miesto Klaudia Šabová / p. uč. Lýdia Stašová

              4. kategória:

              3. miesto Nina Hodoňová / p. uč. Lýdia Stašová

              5. kategória:

              1. miesto Karolina Baltazárovič / p. uč. Romana Šumská

              6. kategória:

              1 miesto Laura Kubeková / p. uč. Romana Šumská

              1. kategória štvorručná hra:

              1. miesto Ján Briestenský a Lucia Briestenská / p. uč. Zuzana Retišáková

              2. miesto Matúš Páleník a Lucia Páleníková / p. uč. Zuzana Retišáková

              2 kategória štvorručná hra:

              2. miesto Aneta Imrichová a Klaudia Šabová

               

              Laureátkou súťaže s maximálnym počtom bodov sa stala 

              Laura Kubeková  z triedy p. uč. Romany Šumskej

            • Schneiderova Trnava 2018

            • V piatok 23. marca 2018 sa v Trnave konal už 18. ročník celoslovenskej
              husľovej interpretačnej súťaže žiakov ZUŠ - Schneiderova Trnava. Našu školu
              reprezentovali žiaci z triedy p. učiteľky Marty Mikšíkovej a vybojovali si užasne
              ocenenia:
              Sólová hra:
              1. kategória:

              Stroková Jaroslava - bronzové pásmo

              2. kategória:

              Baltazárovič Patrícia - zlaté pásmo, Cena Spoločnosti M.Schneidera-
              Trnavského, Víťaz 2.kategórie v sólovej hre na husliach
              Kurajda Mario - zlaté pásmo
              Mikulášová Daniela - strieborne pásmo
              Žmijáková Eva - strieborne pásmo

              4. kategória:

              Kurajdová Anežka - zlaté pásmo, Víťaz 4.kategórie v sólovej hre na
              husliach
              Komorná hra
              1. kategória / A

              Baltazárovič Patrícia, Kurajda Mario, Mikulášová Daniela,
              Žmijáková Eva - zlaté pásmo

              3. kategória / A

              Kurajdová Anežka, Lakoštiková Lujza, Lakoštiková Dorota,
              Žmijáková Anna - zlaté pásmo

              Všetkým zúčastneným žiakom gratulujeme a pani učiteľke Marte Mikšikovej
              ďakujeme za výbornú prípravu. Takisto ďakujeme našej skvelej korepetítorke Zuzane
              Retišákovej.

            • FULLSTAR 2018

            • Naše speváčky na FULLSTAR opäť nesklamali

              V utorok 6.marca sa v Ružomberku už po štvrtýkrát konala celoslovenská spevácka súťaž populárnej piesne FULLSTAR 2018, ktorú tradične organizuje ZUŠ Ľ. Fullu. Našu školu na nej, podobne ako v minulosti, reprezentovali žiačky z triedy pani učiteľky Romany Šumskej a opäť nesklamali. Súťažili v najvyšších kategóriách a pre školu vyspievali pekné ocenenia: Zuzana Šimová, strieborné pásmo v 4. kategóriiAlžbeta Smoleňová, strieborné pásmo v 4. kategóriia Dorota Lakoštíková bronzové pásmo v 5. kategórii. Súťaže sa zúčastnilo 53 žiakov z 18 škol z celého Slovenska, spev hodnotila porota v zložení Jozef Hollý, Renáta Čonková a Slávka Kovalíková. Ďakujeme žiačkam za svedomitú prípravu i pekné spevácke výkony a blahoželáme k dosiahnutým výsledkom.

              rsl 

            • Husľová dielňa 2018

            • V dňoch 01 - 02.3.2017 sa konala 24. Husľová dielňa v Žiline. Vyhlasovateľ je MŠ SR, organizátor ZUŠ Ladislava Árvaya, garantom a lektorom je Prof. Jindřich Pazdera z AMU Praha. Pod jeho vedením si zdokonaľovali svoje technické a interpretačné zručnosti žiaci ZUŠ z celého Slovenska vo veku od 7 do 15rokov.  Tohtoročnej dielne sa zúčastnilo 15 žiakov -  oficiálnych účastníkov a 5 laureátov minulých dielní. Pán profesor na záver vyslovil krásne poďakovanie našej úžasnej a nenahraditeľnej pani učiteľke Marte Mikšíkovej za "armádu" šikovných žiakov. Tvorili ju: Patrícia Baltazárovič, Mário Kurajda, Daniela Mikulášová, Jaroslava Stroková a Eva Žmijáková. Cenné poznatky a rady venoval tiež Anežke Kurajdovej - laureátke 20. HD 2014Veľká vďaka patri tiež našej korepetítorke - pani učiteľke Zuzke Retišákovej, bez ktorej by sa žiaci tohto podujatia nemohli vôbec zúčastniť a ktorá im skvelo napomáhala klavírnym sprievodom počas celej dielne. 

              text a foto: Ewa Baltazárovič, ďakujeme!

            • Oravské múzeum


            • Naše sláčikové kvarteto v zložení: Anežka Kurajdová, Anička Žmijáková, Dorota a Lujza Lakoštíkovésvojím hudobným umením ozdobili podujatie Oravského múzea v Dolnom Kubíne, na ktorom bolo do života uvedené nové vydanie Hviezdoslavovej Hájnikovej ženy... Ďakujeme za krásnu príležitosť byť pri tom a žiačkam a pani učiteľke Marte Mikšíkovej za prípravu a krásne umelecké výkony.